реферат на тему їжа українців
реферат на тему їжа українців
Харчування українців. Важливою складовою частиною матеріальної культури кожного народу є його їжа. її характер залежить від багатьох факторів: соціально-економічного становища людини, історичних умов, природно-географічного середовища, напрямку господарської діяльності тощо. Провідними галузями господарства українців у XIX — на початку XX ст. були хліборобство і тваринництво. Селяни займалися також бджільництвом, рибальством, збиральництвом. Харчувалися українці продуктами, отриманими із власного господарства. Селяни вирощували злаки: жито, пшеницю, ячмінь, овес, гречку. Морозостійкі овес та я.
Предварительный просмотр: Департамент образования г. Москвы ГАОУ СПО Технологический Колледж № 28. Исследовательский проект на тему: Особенности украинской национальной кухни. Выполнил . Юго-восточный округ исторически является рабочей окраиной, сосредоточен большой промышленный потенциал: Московский нефтеперерабатывающий завод, автозавод «Автофрамос» и др. Плотность населения Юго-Восточного округа составляет порядка 10 тыс. чел. на 1 кв. км, что соответствует средним показателям по Москве. Социальный состав населения можно назвать условно однородным. Преобладающий контингент – рабочие и служащие промышленных предприятий округа.
Чим славиться Українська кухня. Реферати, дипломні, контрольні, курсові роботи під замовлення з харчування, технологій приготування страв. Швидко, якісно, професійно, недорого. Чим славиться Українська кухня. Характеристика роботи. Реферат. Кількість сторінок: 31. Безкоштовна робота. Завантажити. План. Вступ. Повсякденна й святкова їжа та напої.
Реферат з предмету : «Організація послуг харчування» на тему : «Історія формування і розвитку системи українського харчування». Для українців хліб становив також головний компонент харчування, позначений не лише особливостями їхньої господарської діяльності, а усталеними традиціями, спричиненими регіональною специфікою. Пристосування до традиційної їжі має дуже важливу імуно-біологічну дію на весь організм і водночас на мозкову діяльність, а через це виникають різноманітні психоетнічні особливості, які різнять одні народи від інших. У Західній Європі завжди пріоритетною була тваринна їжа, у часи Середньовіччя вона набула великого розмаїття.
Їжа – це не лише засіб для біологічного продовження життя. А народне харчування українців вважають культурним феноменом. Наша національна кухня – одне з надбань матеріальної культури народу, важливий її складник. І вона має свої особливості: у переліку страв і напоїв, у способах приготування, в обрядах і вживанні, у загальнонародних звичаєвих і родинних обмеженнях чи заборонах, у народних рисах і чеснотах господарів (щедрість, гостинність). Усі ми вигодувані хлібом і продуктами, вирощеними на рідній землі. Споконвічні головні вихідні продукти харчування селян: зерно, молоко, м’ясо свійських тв.
Презентація на тему: НАРОДНА КУХНЯ. Традиції народного харчування. Завантажити презентацію. Повсякденна й святкова їжа Система харчування українців. Традиційними способами обробки продуктів для приготування їжі були переважно варіння і тушкування, меншою мірою – печіння та смаження, пряження. Заготівлю продуктів на запас проводили теж засобами термічної обробки, а також без термічної ферментації та в‘ялення. Українській системі харчування, як і системі харчування кожного етносу притаманні своєрідні звичаї, пов'язані з приготуванням повсякденних і ритуальних страв, харчові заборони, обмеження та переваги, певні смакові стереотипи у меню повсякденних та обрядових трапез.
Народна їжа та харчування. На споживання харчових продуктів впливали врожайність та наявність у селян землі. На початку ХІХ ст. на 9 врожайних років припадав один неврожайний. Українці завжди віддавали перевагу свинині… Із молочних продуктів про запас у пісні дні збирали сир, виготовляли ще й овочеву бринзу (райони Карпат). Робили сметану, яку переробляли на масло, здебільшого на продаж. Молоко сквашували на кисляк і ряжанку, зберігаючи у холодних місцях. Найбільш популярним і значним у харчуванні українців був і досі є хліб. З хлібом їли густі й рідкі страви на сніданок, обід і вечерю, фрукти й кавуни або молоко чи кисляк на підвечірок…
Їжа і харчування - теми, які є одними з найцікавіших для дітей. Харчування українців формувалося у значеній залежності від природно-географічних умов і зумовлених ними напрямів господарської діяльності. Наукова робота на урок Історія України скачати. "Опис документу: Їжа і харчування - теми, які є одними з найцікавіших для дітей. Харчування українців формувалося у значеній залежності від природно-географічних умов і зумовлених ними напрямів господарської діяльності. Перегляд матеріалу. Отримати код. Буденна їжа українців. План. Вступ. Буденні традиційні страви. Напої українців. Висновок. Список використаної літератури.
Реферат - Менш поширеним було вудження, характерне передусім для деяких західних районів. Кліматичні умови сприяли різноманітності рослинних компонентів, що споживалися на Україні: досить велика кількість різних зернових — жито, пшениця, гречка . План. 1. Система харчування українців. 2. Традиційні страви. 3. Напої. 4. Використана література. 1. Система харчування українців. Традиційними способами обробки продуктів для приготування їжі були переважно варіння і тушкування, меншою мірою — печіння та смаження, пряження. Заготівлю продуктів на запас (харчі) проводили теж засобами термічної обробки (сушіння), а також безтермічної ферментації (соління, квашення) та в'ялення.
Система харчування українців. Традиційними способами обробки продуктів для приготування їжі були переважно варіння і тушкування, меншою мірою — печіння та смаження, пряження. Заготівлю продуктів на запас (харчі) проводили теж засобами термічної обробки (сушіння), а також безтермічної ферментації (соління, квашення) та в'ялення. Менш поширеним було вудження, характерне передусім для деяких західних районів. Кліматичні умови сприяли різноманітності рослинних компонентів, що споживалися на Україні: досить велика кількість різних зернових — жито.
Система харчування українців. Традиційними способами обробки продуктів для приготування їжі були переважно варіння і тушкування, меншою мірою — печіння та смаження, пряження. Заготівлю продуктів на запас (харчі) проводили теж засобами термічної обробки (сушіння), а також безтермічної ферментації (соління, квашення) та в'ялення. Менш поширеним було вудження, характерне передусім для деяких західних районів. Кліматичні умови сприяли різноманітності рослинних компонентів, що споживалися на Україні: досить велика кількість різних зернових — жито.
Тип: Реферат; Size: 102.17 Kb.; Харчування українців, як І інших народів, формувалося у значеній залежності від природно-географічних умов І зумовлених ними напрямів господарської діяльності. Харчування українців, як і інших народів, формувалося у значеній залежності від природно-географічних умов і зумовлених ними напрямів господарської діяльності. Узагалі щоденну їжу можна розподілити на дві групи: страви з рослини і страви з продуктів тваринного походження. Перші в свою чергу поділимо на страви з зернових і овочеві, друге – на м’ясні, молочні й рибні. Український кухні властиве приготування страв переважно способами варіння й тушкування і меншою мірою смаження й печіння.
Українській кухні властиве використання великої кількості яєць і для приготування самостійних страв, і як додатків у борошняні та яєчно-фруктові страви. Найпоширенішими стравами в Україні є ті, що готуються з рослинних складників. Загалом щоденну їжу можна розділити на дві групи: страви з рослин і страви з продуктів тваринного походження. Перші, своєю чергою поділяються на страви з зернових і овочеві, другі – на м’ясні, молочні й рибні. Серед рослинних страв переважають страви з зернових.
Українці – привітний і гостинний народ, який вміє нагодувати так, щоб щедрий стіл запам'ятався, змусив повернутися або спонукав гостей приготувати національні страви у себе вдома. Рецептів усіляких смаколиків у нас тисячі, адже навіть борщ у різних куточках країни готують абсолютно по-різному. І сьогодні IGotoWorld.com розповість, чим можуть здивувати традиційні страви областей України. Отже, починаємо наш віртуальний дегустаційний тур. На голодний шлунок радимо не читати! Ситна північ України. У північних областях України готують ситно, смачно і ґрунтовно. Ці краї славляться урожаєм карт.
Харчування українців, як і інших народів, формувалося у значній залежності від природно-географічних умов і зумовлених ними напрямів господарської діяльності. Нагадаємо, що до середини ХХ ст. в Україні склався господарський комплекс, що сполучав землеробство зі скотарством (при перевазі землеробства), а рибальство, мисливство, бджільництво, збиральництво як способи набуття харчових продуктів являли собою допоміжні промисли. Через те, що продукти тваринництва були досить дорогими, більшість селян прагнули продати не лише надлишки м’ясо-молочних харчів, але й те, що було необхідне для власного харчування. Худобу кололи раз або двічі на рік, на великі свята: Різдво й Пасху.
Теми рефератів. Авіація та космонавтика Банківська справа Безпека життєдіяльності Біографії Біологія Біологія і хімія Біржова справа Ботаніка та сільське гос-во Бухгалтерський облік і аудит Військова кафедра Географія. Українські реферати та твори » Краеведение и этнография » Традиції українського народного харчування. Реферат Традиції українського народного харчування. Категория: Краеведение и этнография. Традиції українського народного харчування. Традиційне харчування українців пройшло трівалій шлях становлення и развития. Деякі Способи Зберігання продуктів, пріготування страв, Що дійшлі до нас, застосовуваліся галі в часи Трипілля, ранніх слов'ян та Київської Русі.
Твір на тему: «Українські страви» 4.63/5 (92.56%) 78 голос[ов]. Українська кухня є пам’яткою нашого народу, яку можна порівняти з культурою та традиціями країни. Вона давно одержала поширення далеко за межами України, а окремі блюда (борщ, вареники, сало) увійшли в меню міжнародної кухні. Страви української кухні не можна переплутати ні з одними різносолами, існуючими в світі. Так склалося тому, що кулінарія України включає в себе безліч компонентів, які були запозичені і перероблені по-своєму, під національний менталітет. Українська кухня вважається по праву однією з найбагатших і найрізноман.
Реферат. з предмету: Історія України тема. Повсякденна і. Святкова їжа. Та напої українців. Підготував студент Группи. ІФ-84В.
Реферати та курсові роботи Повсякденна і Святкова Їжа Та Напої Українців. На MiiReferat.com є тони безкоштовних курсових робіт та рефератів про Повсякденна і Святкова Їжа Та Напої Українців. Також, ми маємо широкий вибір безкоштовних наукових робіт та рецензій книг. Ви можете переглянути нашу колекцію курсових робіт або скористатися нашим пошуком. Пошук. Українці в РФ, Білорусії та Молдовії. Українці в республіках Закавказзя і Середньої Азії. Українці в країнах Прибалтики. Росія. Понад 65% українц. Зберегти роботу. українців у виборі та творенні народних назв лікарських рослин Тема «Вияв менталітету українців у виборі та . ль». 4. Для підсолоджування напоїв здавна. Зберегти роботу.
Коментарі
Дописати коментар