презентація щоденна їжа українців
презентація щоденна їжа українців
Українські страви Презентацію підготувала: учитель української мови та літератури МЗЗ «Гімназія № 33 м. Донецька» Ковалинська І.М. FokinaLida.75@mail.ru. 2 слайд. Описание слайда . Українці — спрадавна хліборобський народ, відтак і традиційна українська культура ґрунтується на цінностях хліборобської праці та шануванні хліба. Любов до хліба відобразилася й у традиційному меню українців, яке у всіх районах України в основному складалося з хлібних страв і борошняних виробів. У щоденному побуті м'ясо використовували переважно у вигляді сала та смальцю, а ковбаси й інші м'ясні продукти можна було побачити на столі лише святкового дня — ними ласували зрідка. FokinaLida.75@mail.ru. 15 слайд. Описание слайда
Найбільший вибір готових шкільних презентацій! Українська кухня — презентація з будь-якого предмету на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Українська кухня — характерний стиль приготування їжі, практика і традиції, які пов'язані з українською культурою, кулінарне мистецтво українців. В українській кухні дуже багато продуктів зазнають складної теплової обробки — спочатку їх обсмажують абоварять, а потім тушкують або запікають. Це є найбільш відмітною рисою технології української кухні.
Українська кухня — національна кулінарія, яка має свою давню історію та славиться різн. Сало вживають як самостійну їжу, головним чином, в сирому, запеченому вигляді, у вигляді шкварок або у вигляді різної приправи і жирової основи різних страв. Таку увага до свинини поріднює українську кухню з кухнями західних слов'ян і угорців та білорусів. Сало їдять не тільки сире, солоне, варене, копчене і смажене, на ньому не тільки готують, але ним шпигують інше м'ясо, де сало відсутнє.
Презентація розповість про кращі національні страви України. Готуйте самі або подорожуйте країною, щоб спробувати оригінальні страви в тих областях, де їх придумали. Дітям дуже цікава ця "смачна " тема. Презентація на урок НУШ скачати. Опис документу: Презентація розповість про кращі національні страви України. Готуйте самі або подорожуйте країною, щоб спробувати оригінальні страви в тих областях, де їх придумали. Дітям дуже цікава ця "смачна " тема.
Вы можете изучить и скачать доклад-презентацию на тему Одяг, їжа і побут українського населення у періоді XVIII, XIX та на початку XX століття. Презентация на заданную тему содержит 15 слайдов. Для просмотра воспользуйтесь проигрывателем, если материал оказался полезным для Вас - поделитесь им с друзьями с помощью социальных кнопок и добавьте наш сайт презентаций в закладки! Презентации» Логистика» Одяг, їжа і побут українського населення у періоді XVIII, XIX та на початку XX століття. Слайды и текст этой презентации. Слайд 1. Описание слайда: Одяг,їжа і побут українського населення у періоді .
Презентация Украинская кухня. Свернуть Ещё. Следующее. Автовоспроизведение. Если функция включена, то следующий ролик начнет воспроизводиться автоматически. Відеорозвідка "Українські страви - символи країни". Бібліотека ім О.Гончара.
ЩОДЕННА ЇЖА. У щоденному харчуванні селян чільне місце посідав хліб, про що свідчать прислів’я: «Хліб — усьому голова», «Хліб — усьому пан», «Як є хліб та вода, то й нема голода». З покоління в покоління передавалось шанобливе ставлення людей до хліба. Важливу роль відігравав хліб у багатьох звичаях і обрядах; він уособлював гостинність, добробут та доброзичливість.
Повсякденна й святкова їжа. Система харчування українців. Традиційними способами обробки продуктів для приготування їжі були переважно варіння і тушкування, меншою мірою – печіння та смаження, пряження. Заготівлю продуктів на запас проводили теж засобами термічної обробки, а також без термічної ферментації та в‘ялення. Українській системі харчування, як і системі харчування кожного етносу притаманні своєрідні звичаї, пов'язані з приготуванням повсякденних і ритуальних страв, харчові заборони, обмеження та переваги, певні смакові стереотипи у меню повсякденних та обрядових трапез.
Презентація про традиційні страви української кухні на 19 слайдів. Дана презентація містить інформацію про такі традиційні страви української кухні, як хліб, балабушки, борщ, вареники, вергуни, галушки, голубці, гречаники, холодець, куліш тощо. Кількість слайдів - 19. Завантажити. Шановний користувач сайту! Просимо залишити коментар щодо змісту презентації (оцінка роботи, наявність помилок, пропозиції тощо). Ваші відгуки допоможуть в подальшому розвитку проекту. Додати коментар.
Презентация: Українська кухня. ✅ Посмотрите онлайн или скачайте бесплатно в формате PowerPoint. ➤Найдите презентации похожие на «Українська кухня». Презентация на тему: Українська кухня. 1/13. Средняя оценка: 4.3/5 (всего оценок: 18).
Зареєструйтесь, щоб мати можливість переглядати усі сторінки та файли, публікувати власні матеріали. Щоденна їжа українців. Опубліковано: tanyusha-blondi74 Чт, 2013-09-26 15:58. Інші жанри.
Похожие презентации: Українські народні страви. Народна кухня. страва з борошна та начинки: з м’ясом, печінкою, капустою, сиром, вишнями, чорницями, полуницями, маком; ототожнюють з Місяцем, бо вони схожі на нього за формою і використовувалися нашими пращурами як жертовна їжа, присвячена богині води; вареники з сиром приносили в жертву біля криниць із джерельною водою. Сучасною медициною встановлено, що сало сприяє виведенню з організму радіонуклідів і тому рекомендується з профілактичною метою, особливо в екологічно несприятливих зонах, щоденно його споживати жінкам по 45—50, а чоловікам — по 65—70 грамів. 10. Дякую за увагу! Презентацію виконав Савченко Руслан, 9-А.
Эта презентация создана для помощи ученикам и учителям в подготовке к уроку по теме Украинская кухня. Данная работа будет полезна при подготовке доклада, выступления, при выполнении домашнего задания, создании творческого проекта. Кроме того здесь Вы также сможете найти похожие презентации, которые можно использовать в качестве дополнения к этой работе. Для Вашего удобства каждый слайд выведен отдельно и описан. Презентация "Украинская кухня" по технологиям – проект, доклад. Скачать презентацию (1.82 Мб) Смотреть похожие презентации. Слайд 1. Слайд 2.
Українці — спрадавна хліборобський народ, відтак і традиційна українська культура ґрунтується на цінностях хліборобської праці та шануванні хліба. Любов до хліба відобразилася й у традиційному меню українців, яке у всіх районах України в основному складалося з хлібних страв і борошняних виробів. Це і традиційні вареники, галушки, гречаники, сочники, шулики, потапці, присканці, млинчики, і обрядові - коровай, корочун, лежень, мандрики, паска, гуски, шишки. Доповненням до борошняних страв для наших предків були риба, ягоди, молоко та молокопродукти, олії, рідше - м’ясо. У щоденному побуті м&apos.
Презентация была подготовлена в связи с проведением школьного мероприятия на тему проекта:"Культура славянских народов". Презентация на тему: "Культура и традиции украинского народа". Презентация была подготовлена в связи с проведением школьного мероприятия на тему проекта:"Культура славянских народов". Калошина Светлана Михайловна, 31.05.2020. 514 136.
У щоденному харчуванні українців чільне місце посідає хліб. З покоління в покоління передавалось шанобливе ставлення людей до хліба. Важливу роль відіграє хліб у багатьох звичаях і традиціях. Хлібом і сіллю зустрічають дорогих гостей, рідних. З хлібом прово¬джають молодих до шлюбу, хліб приносять у дім новонародженого. Велику роль у харчуванні українців відіграють овочі (картопля, капуста, буряк, цибуля, часник, огірки, помідори, морква, кабачки, редиска, редька тощо) та бобові (горох, квасоля). З насіння льону, конопель, соняшнику виробляють олію, яка має: оздоровче значення. На зиму солять о.
Презентация на тему: НАРОДНА КУХНЯ. Традиції народного харчування. Скачать эту презентацию. № слайда 1. Описание слайда . Повсякденна й святкова їжа Система харчування українців. Традиційними способами обробки продуктів для приготування їжі були переважно варіння і тушкування, меншою мірою – печіння та смаження, пряження. Заготівлю продуктів на запас проводили теж засобами термічної обробки, а також без термічної ферментації та в‘ялення. Українські борщі У традиційному народному харчуванні українців значне місце посідали овочеві страви. Без сумніву, найпопулярнішою стравою серед них був борщ. Практично їли його щодня як основну обідню страву.
Коментарі
Дописати коментар