реферат традиції українського народного харчування безплатно
реферат традиції українського народного харчування безплатно
Українські реферати та твори » Краеведение и этнография » Традиції українського народного харчування. Реферат Традиції українського народного харчування. Категория: Краеведение и этнография. Традиції українського народного харчування. Зміст. 1. Народна кухня. Традиції народного харчування. 2. Регіональні Особливості народного харчування. 1. НАРОДНА КУХНЯ. Народне харчування - важлива елемент матеріальної культури. Його склад, якісні характеристики залежався від багатьох чінніків. Це передусім історичні, соціально-економічні, культурно-побутові, географічні Умови проживання Етнос, Традиції, напрями и ступінь роз В¬ витку сільського господарства.
Реферати українською » Краеведение и этнография » Традиції українського народного харчування. Реферат Традиції українського народного харчування. >Традиціїукраїнського народногохарчування. >Зміст. 1.Народна кухня.Традиції народногохарчування. >Віддавна славилася Українарізниминапоями.Ще ізчасівКиївськоїРусі на українських земляхзберігаласятрадиціявживати мед та пиво. > Бджолиний медрозбавляли водою,переварювали, додавалихміль тавідповідні труй.Післябродінняутворювавсянадзвичайносмачниймалоалкогольнийнапій.Наприкінці XIX — початку XX ст.медовийнапій уселянськихсім'яхвиготовлялилише навеликі свята —Різдво,Великдень.
Деякі зміни у народному харчуванні українців відбулися у радянський і сучасний період. Зменшилися відмінності у їжі сільського та міського населення, жителів різних регіонів України. Збільшилося споживання продуктів харчування на душу населення. І хоча зберігається традиція переваги рослинної їжі в раціоні українців, значно зросла питома вага м'ясних, рибних, молочних страв. Все це спонукає нас згадати народні традиції та поміркувати, як їх можна використати у сучасному харчуванні українців. В) У народному харчуванні українців чільне місце посідала святкова, чи обрядова, їжа. До свят і урочистостей намагалися приберегти та придбати необхідну кількість і відповідного асортименту продукти.
Про Україну. скарбниця українського народу. Вівторок - щасливий день для всяких починань, а значить, і народжений цього дня буде удачливим в усьому. Другий день - сприятливий для мандрівки, особливо водою, так само вдалий для закоханих. У цей день місяця сни малозначимі. По народній та церковній традиції в цей день дітям давали такі імена: Лев, Христина, Кузьма. Яйця, фаршировані м’ясом. Зварені круто яйця розрізати вздовж на дві частини, вийняти жовтки й розтерти.
Традиції українського народного харчування. Тип работы: Реферат. Формат: MS Word (.doc), в zip-архиве. Размер: 27.1 кб. Скачать реферат бесплатно. Скачал реферат? Оставь комментарий! Ваше имя: Текст: Похожие рефераты. Выборы как форма народного волеизъявления(Вибори як форма народного волевиявлення). Авіаційні традиції України. Традиції Великодня. Початк граматичної традиції. Традиції та звичаї в Індії. Релігійні традиції Японії. Феномен соціальної держави в європейській традиції. Дослідження харчування. Громадське харчування. Особливості дитячого харчування. Лабораторные работы. Контрольные р.
Їжа – це не лише засіб для біологічного продовження життя. А народне харчування українців вважають культурним феноменом. Наша національна кухня – одне з надбань матеріальної культури народу, важливий її складник. І вона має свої особливості: у переліку страв і напоїв, у способах приготування, в обрядах і вживанні, у загальнонародних звичаєвих і родинних обмеженнях чи заборонах, у народних рисах і чеснотах господарів (щедрість, гостинність). Усі ми вигодувані хлібом і продуктами, вирощеними на рідній землі. Споконвічні головні вихідні продукти харчування селян: зерно, молоко, м’ясо свійських тв.
Традиції народного харчування. ⇐ Предыдущая 5 6 7 8 91011 12 13 14 Следующая ⇒. Народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво. У зв'язку з тим, що їжу необхідно готувати систематично і цей процес нерозривно пов'язаний із сімейним побутом, народне харчування залишається найстійкішим компонентом матеріальної культури. Система харчування складається з сукупності певних ознак традиційно-побутової культури етносу: набір харчових продуктів, способів їх обробки і приготування страв, харчові обмеження, заборони й переваги, режим повсякденного харчування, асортимент обрядових страв, звичаїв, пов’язані з приготуванням і споживанням їжі.
У традиційному харчуванні українців здавна сформувалася система постів (заборони вживання м'ясомолочної їжі), за дотриманням яких суворо стежили церква та громада. Традиційна українська кутя. Народна культура Харчування. Кутя – це ритуальна різдвяна страва. Її символічне значення було настільки сильним, що й самі свята в народі називали відповідно «Багата кутя» і «Голодна кутя». Топ 12 страв на Святий вечір. Народна культура Харчування. Для українців сало є не лише цінним продуктом харчування, а й символом національної культури. Витоки такого шанобливого ставлення до сала слід шукати в історії нашого народу. Майстер-класи.
Коротка історична довідка Українська національна кухня склалася досить пізно, в основному до початку – середини XVIII ст., а остаточно – до початку XIXст. Доти її складно було відмежувати від родинних їй польської і білоруської кухонь. Це порозумівається тривалістю і складністю процесу формування української нації й української держави. Власне кажучи, формування української нації почалося лише з XVII ст. і завершилося через 100 років.
Цю презентацію можна використати як на уроці з відповідної тематики так і при проведенні позаурочного заняття з народознавства.Вона містить не тільки цікавий матеріал. а й чудово ілюстрована і анімована. Я думаю, що це зацікавить учнів. Цю презентацію ми створювали колективно , з учнями. Тому я подумала. що буде доречно залишити їх співавторство. Презентація на урок Історія України скачати.
Українські борщі У традиційному народному харчуванні українців значне місце посідали овочеві страви. Без сумніву, найпопулярнішою стравою серед них був борщ. Практично їли його щодня як основну обідню страву. Регіональні традиції харчування Навесні у лісових районах збирали й пили свіжий сік дерев (берези, клена). З них виготовляли квас. Для цього сік зливали у діжки, додавали вощину, ягоди калини або журавлини, іноді підсмажені зерна ячменю або чорний хліб.
Традиції народного харчування. Народне харчування -- важливий елемент матеріальної культури. Його склад, якісні характеристики залежать від багатьох чинників. Це передусім історичні, соціально-економічні, культурно-побутові, географічні умови проживання етносу, традиції, напрями і ступінь розвитку сільського господарства. Традиційне харчування українців пройшло тривалий шлях становлення і розвитку. Деякі способи зберігання продуктів, приготування страв, що дійшли до нас, застосовувалися ще в часи Трипілля, ранніх слов'ян та Київської Русі. Століттями вдосконалювалося, поліпшувалося харчування українців, вбираючи кращий досвід поколінь і сусідніх народів.
Традиції українського народного харчування. Зміст. 1. Народна кухня. Традиції народного харчування. 2. Регіональні особливості народного харчування. 1. народна кухня. Традиції народного харчування. Народне харчування — важливий елемент матеріальної культури. Його склад, якісні характеристики залежать від багатьох чинників. Це передусім історичні, соціально-економічні, культурно-побутові, географічні умови проживання етносу, традиції, напрями і ступінь розвитку сільського господарства. У зв'язку з тим, що їжу необхідно готувати систематично і цей процес нерозривно пов'язаний із сімейн.
5. Традиції народного харчування. Традиційне харчування українців пройшло тривалий шлях становлення і розвитку. Деякі способи зберігання продуктів, приготування страв, що дійшли до нас, застосовувалися ще в часи Трипілля, ранніх слов'ян та Київської Русі. Століттями вдосконалювалося, поліпшувалося харчування українців, вбираючи кращий досвід поколінь і сусідніх народів. Унаслідок цього сформувалася оригінальна народна кулінарія з великим асортиментом унікальних страв, смачних та поживних, надзвичайно корисних для організму людини.
Коментарі
Дописати коментар