шпори по цивільному праву особлива частина україни

шпори по цивільному праву особлива частина україни


1. Порядок припинення юридичної особи. Юридична особа припиняє свою діяльність досягненням мети. Формами припинення є ліквідація та реорганізація. НПА, який регулює питання ліквідації та реорганізації (примусової та добровільної) – ЗУ “Про підприємства в Україні”, “Про відновлення платоспроможності чи визнання боржника банкрутом”.


В Україні поділ права на приватне і публічне, а також віднесення сімейнихвідносин до сфери цивільно-правового регулювання в даний часє предметом дискусій. Більш кращим є позитивневирішення цих питань, хоча не виключена можливість створення - формування - новогоцивільного права України як галузі, що охоплює всю сферу відносинміж приватними особами. 2. Предмет та метод цивільно-правового регулювання та його особливості. Предметом цивільного права (предметом цивільно-правовогорегулювання) є майнові та немайнові відносини.


договору комерційної концесії (франчайзингу) Зміст договору комерційної концесії та субконцесії Права та обов'язки правоволодільця Права та обов'язки користувача Комерційна субконцесія Особливі умови . зобов'язань із заподіяння шкоди Суб'єкти зобов'язань із заподіяння шкоди Порядок відшкодування (компенсації) заподіяної шкоди Відшкодування шкоди, заподіяної майну особи Відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я фізичної особи Відшкодування шкоди, завданої смертю фізичної особи Компенсація моральної шкоди Окремі (спеціальні) делікти в цивільному праві україни.


Особлива частина - Дзера О.В. У новому 3-му переробленому і доповненому виданні аналізуються чинне законодавство України та зарубіжних країн, Цивільний кодекс України, судова практика, окремі теоретичні проблеми цивільного права. У Особливій частині розглядаються загальне вчення про зобов'язання та цивільно-правовий договір, окремі види договірних зобов'язань (купівля-продаж, поставка, міна, дарування, довічне утримання, майновий найм, підряд, перевезення, страхування, комерційна концесія, доручення, комісія, управління майном, позика тощо), позадоговірні зобов'язання, спадкуван.


2009 - Господарське право України - Право. 4. Цивільний кодекс України (загальна характеристика). 5. Значення судової та арбітражної практики в застосуванні і подальшому вдосконаленні цивільного законодавства. 6. Дія цивільно-правових законів у часі і просторі. 7. Поняття і предмет науки цивільного права, її система. 8. Поняття і види цивільних правовідносинах. 9. Елементи цивільних правовідносин.


Загальна характеристика права власності в цивільному праві зарубіжних країн. Право власності на відміну від власності є юридичною категорією. Воно виникає одночасно із виникненням держави. Громадяни України можуть зберігати свої грошові кошти в банківських установах. На ці кошти можуть бути звернені стягнення не інакше, як за вироком суду. № 69.


5. Цивільне право України: Підручник: У 2 х кн. / О.В.Дзера (керівник авт.кол.), Д.В.Боброва, А.С.Довгерт та ін.; За ред. О.В.Дзе ри, Н.С.Кузнєцової. — К.: Юрінком Інтер, 2002. — Кн. 1. — С. 5–40. 6. Цивільне право України: Підручник: У 2 т. / Борисова В.І. (кер. авт. кол.), Баранова Л.М., Жилінкова І.В. та ін.; За заг. ред. В.І. Борисової, І.В. Спасибо Фатєєвої, В.Л. Яроцького. — К.: Юрінком Інтер, 2004. — т.1. — с. 5–27. 7. Харитонов Є.О., Саніахметова Н.О. Цивільне право України: Підручник. — К.: Істина, 2003. — 776 с. Спеціальна, або особлива, частина регулює спеціальні (особливі) суспільні відносини і складається із таких інсти тутів: 1. Право власності. Інші речові права.


за действием в системе права на общие, межотраслевые и отраслевые; по форме нормативного закрепления . 35) Поняття та види підсудності у цивільному процесі. Подсудность - это отношение между юридическим делом и судом, в силу которого в зависимости от совокупности признаков и свойств дела закон устанавливает, в каком суде должна рассматриваться дело. независимо вич указанных критериев подсудность отличается по функциональным и территориальным признакам.


№ 22. Цивільна право- та дієздатність іноземних громадян та осіб без громадянства на території України. Іноземцями в Україні визнаються іноземні громадяни – особи, що належать до громадянства іноземної держави і не є громадянами України. Положення іноземців в Україні визначається Конституцією, ЗУ “Про правовий статус іноземців”, іноземці мають ті ж права і свободи і виконують ті ж обов’язки, що й громадяни України, якщо інше не передбачено ЗУ чи міжнародними договорами. Так, іноземці можуть мати у власності будь-яке майно; отримувати і передавати його у спадок та мають широке коло особистих пр.


за действием в системе права на общие, межотраслевые и отраслевые; по форме нормативного закрепления . 35) Поняття та види підсудності у цивільному процесі. Подсудность - это отношение между юридическим делом и судом, в силу которого в зависимости от совокупности признаков и свойств дела закон устанавливает, в каком суде должна рассматриваться дело. независимо вич указанных критериев подсудность отличается по функциональным и территориальным признакам.


Розділ 4. Право інтелектуальної власності. ОСОБЛИВА ЧАСТИНА. Розділ 5. Зобов'язальне право. Розділ 6. Договірні зобов'язання. Цивільне право україни. Рекомендовано Міністерством освіти і науки України. як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів.


Тема № 1. цивільне право в системі права україни. ДЖЕРЕЛА ЦИВІЛЬНОГО ПРАВА (2 години) 1. Поняття цивільного права як галузі права. Цивільне право в системі права України ….6 2. Предмет цивільно-правового регулювання . 7 3. Метод цивільного права . 8 4. Відмежування цивільного права від суміжних галузей права .


39. Права та обов’язки сторін за договором позички. 40. Загальна характеристика кредитних та розрахункових відносин в цивільному праві. 41. Загальна характеристика кредитної системи України. 42. Кредитний договір: поняття, юридична характеристика та істотні умови. 43. Класифікація та характеристика основних форм безготівкових розрахунків в Україні. 44. Договір комісії: поняття, юридична характеристика та істотні умови. 45. Права та обов’язки сторін за договором комісії.


шпори з цивiльного права України. № 1. Порядок припинення юридичної особи. Юридична особа припиняє свою дiяльнiсть досягненням мети. № 22. Цивiльна право- та дiєздатнiсть iноземних громадян та осiб без громадянства на територiї України. статус iноземцiв”, iноземцi мають тi ж права i свободи i виконують тi ж обов’язки, що й громадяни України, якщо iнше не передбачено ЗУ чи мiжнародними договорами. Так, iноземцi можуть мати у власностi будь-яке майно; отримувати i передавати його у спадок та мають широке коло особистих прав. Особлива частина зобов'язального права мiстить норми, якi регулюють окремi види зобов'язань. збитки у повному обсязi.


Ц 57 Цивільне право України: підручник [Текст] : в 2 т. Т. 1 / кол. авто-. рів; за ред. Г.Б. Яновицької, В.О. Кучера. – Львів: «Новий Світ-2000», 2014. – 444 с. У ньому висвітлюється суть основних інститутів Загальної та Особливої частин цивільного права, значну ува-гу приділено інститутам права власності та інших речових прав, права інтелектуальної власності, зобов’язального права (договірним та недо-говірним зобов’язанням), спадкового права. Для студентів та курсантів, які навчаються за спеціальністю «Право-знавство» при вивченні дисципліни «Цивільне право України», а також для викладачів, практичних працівників та інших осіб, які цікавляться питаннями цивільного права. ISBN 978-966-418-268-0.


Особлива частина : підручник / Мін-во освіти і науки України, Нац. авіаційний ун-т ; за заг. ред. д.ю.н., проф. Р. Б. Шишки. – К. : Ліра, 2015. – 1024 с. Навчальний посібник підготовлено відповідно до навчальної програми дисципліни «Цивільне право України». У ньому висвітлюється суть основних інститутів Загальної та Особливої частин цивільного права, значну увагу приділено інститутам права власності та інших речових прав, права інтелектуальної власності, зобов’язального права (договірним та недоговірним зобов’язанням), спадкового права.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

черепашки ниндзя торрент на андроїд

гта сан андреас на андроїд безплатно

я рідну україну в своїм серці збережу минус